RUNOJA MAASTA


Nämä ovat runoilija Jouni Sirkiän kotisivut. En ole "eristäytynyt" tai "eksentrinen nykyrunoilija" (jos sellaisia ylipäätään on, itse en ole tavannut, olen vain kuullut juttua), vaan vain ihminen, joka on rakastanut ja kirjoittanut runoja lapsuudestaan asti. Se tekee sellaiset reilut kolmekymmentä vuotta. Olen persoonana maanläheinen, tarkemmin sanottuna maan- ja merenläheinen, mikä ei voi olla jollain tavalla näkymättä runoissanikin.

Runous eli lyriikka kertoo ihmisen sisäisestä maailmasta, mutta usein omissa runoissani vilahtelee asioita myös fyysisestä todellisuudesta. Teen runoutta suomeksi, ruotsiksi ja venäjäksi. Suomi on äidinkieleni ja venäjä kieli joka on ollut pitkään osa minua. Ruotsi taasen.. ahhh.. kuinka voisin olla rakastamatta sitä kieltä.. Ja kuinka monella kielellä vielä haluaisin kirjoittaa.. Runojen kirjoittaminen on minulle likimain paljolti jonkin sen ilmaisemista, josta taiteenhistoriassa käytetään nimitystä "romantiikka" tai ""uusromantiikka". Kuvataiteen suuntauksista koen itselleni läheisimmäksi "impressionismin". 


Kotisivuillani on pomintoja viime vuosina kirjoittamistani runoista. Kotisivujeni osoitteeksi ja otsikoksi valitsin "Lyyrisyys". Minusta upea sana, joka sattui osoitteena olemaan vielä vapaana..


Runoni ovat niin kuin itse asian koen runoja maasta. Jos ne herättävät sinussa maallisia tai taivaallisia ajatuksia, jotka haluat jakaa kanssani, ota ihmeessä yhteyttä. En koe tavoittelevani runoillani mitään tiettyä, mutta ajattelen että aina ja kaikkialla ihminen kurottaa omalla tavallaan kohti toisia ihmisiä. Minun tapani elää ja kurottaa on kirjoittaa runoja.


Kiltteys ei pala tulessakaan.

Jouni Sirkiä 2019